Skip navigation
2710 Views 5 Replies Latest reply: Mar 1, 2012 8:09 AM by mwilson@infotech.com RSS
Rookie 7 posts since
Feb 15, 2012

Has received 1 of 9 achievements.
Currently Being Moderated

Feb 29, 2012 2:49 PM

LANDesk PXE Rep

Good afternoon,

I have recently installed LANDesk 9.0 SP3 on a Windows 2008 x64 R2 server.

As this is a POC, I wish to make the core a PXE rep. The PXE rep deployment goes "successfully" but it does not work. I do not see any PXE services in the services.msc or in the running processes. I've rebooted and redeployed with no luck.

 

Below are the logs:

 

 

"Machine","CbaStatus","ExitCode","Duration","Begin","End","Command"
"QALOLD02","OK",1605,0:00:04,29/02/2012 4:43:37 PM,29/02/2012 4:43:41 PM,"MsiExec.exe /q /X{F238CE99-6614-4072-9D20-1D2FA7ED951A}"
"QALOLD02","OK",0,0:00:09,29/02/2012 4:43:42 PM,29/02/2012 4:43:51 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\ldlinux.img, c:\ldclient\ldlinux.img, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:01,29/02/2012 4:43:52 PM,29/02/2012 4:43:53 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\files\bootmenu.1, c:\ldclient\bootmenu.1, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:00,29/02/2012 4:43:54 PM,29/02/2012 4:43:54 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\files\bstrap.0, c:\ldclient\bstrap.0, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:01,29/02/2012 4:43:55 PM,29/02/2012 4:43:56 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\files\dosundi.1, c:\ldclient\dosundi.1, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:00,29/02/2012 4:43:57 PM,29/02/2012 4:43:57 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\bootmenu.0, c:\ldclient\bootmenu.0, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:00,29/02/2012 4:43:58 PM,29/02/2012 4:43:58 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\dosundi.0, c:\ldclient\dosundi.0, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:01,29/02/2012 4:43:59 PM,29/02/2012 4:44:00 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\bzImage, c:\ldclient\bzImage, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:01,29/02/2012 4:44:01 PM,29/02/2012 4:44:02 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\pxelinux.0, c:\ldclient\pxelinux.0, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:00,29/02/2012 4:44:03 PM,29/02/2012 4:44:03 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\default.boot, c:\ldclient\default.boot, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:00,29/02/2012 4:44:04 PM,29/02/2012 4:44:04 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\default.menu, c:\ldclient\default.menu, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:00,29/02/2012 4:44:05 PM,29/02/2012 4:44:05 PM,"\\172.16.1.1\ldlogon\provisioning\linux\linuxpe.default.cfg, c:\ldclient\linuxpe.default.cfg, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:01,29/02/2012 4:44:06 PM,29/02/2012 4:44:07 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\bcd, c:\ldclient\bcd, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:02,29/02/2012 4:44:08 PM,29/02/2012 4:44:10 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\boot.sdi, c:\ldclient\boot.sdi, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:23,29/02/2012 4:44:11 PM,29/02/2012 4:44:34 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\boot.wim, c:\ldclient\boot.wim, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:01,29/02/2012 4:44:35 PM,29/02/2012 4:44:36 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\bootmgr.exe, c:\ldclient\bootmgr.exe, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",0,0:00:00,29/02/2012 4:44:37 PM,29/02/2012 4:44:37 PM,"C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\vboot\pxeboot.0, c:\ldclient\startrom.0, TOREMOTE"
"QALOLD02","OK",-1073741515,0:00:00,29/02/2012 4:44:38 PM,29/02/2012 4:44:38 PM,"<qt/>c:\ldclient\sdclient.exe<qt/> /p="http://172.16.1.1/landesk/files/osdrep.msi" /msi /N /An /Ac /g="{F238CE99-6614-4072-9D20-1D2FA7ED951A}""
"QALOLD02","OK",-1073741515,0:00:00,29/02/2012 4:44:39 PM,29/02/2012 4:44:39 PM,"<qt/>c:\ldclient\LDISCN32.EXE<qt/> /NTT=172.16.1.1:5007 /S="172.16.1.1" /F /SYNC /NOUI"
; "Job Complete","1 Done","0 Failed","0 Off","0 Unknown"
  • zman Master 3,277 posts since
    Dec 14, 2007

    Has received 9 of 9 achievements.
    Currently Being Moderated
    1. Feb 29, 2012 2:52 PM (in response to mwilson@infotech.com)
    Re: LANDesk PXE Rep

    So you are trying to install the PXE rep on your core server?

  • zman Master 3,277 posts since
    Dec 14, 2007

    Has received 9 of 9 achievements.
    Currently Being Moderated
    3. Feb 29, 2012 3:06 PM (in response to mwilson@infotech.com)
    Re: LANDesk PXE Rep

    It is not recommended to use the core or other devices that have multiple nics as PXE reps.

  • Jared Barneck SupportEmployee 1,188 posts since
    Nov 19, 2007

    Has received 5 of 9 achievements.
    Currently Being Moderated
    4. Feb 29, 2012 3:45 PM (in response to mwilson@infotech.com)
    Re: LANDesk PXE Rep

    For a proof of concept (POC), you should be fine putting the PXE rep on the Core Server.

     

    I have never seen the PXE Rep install and the services not be there.

     

    Your MSI is failing.

     

    "QALOLD02","OK",-1073741515,0:00:00,29/02/2012 4:44:38 PM,29/02/2012 4:44:38 PM,"<qt/>c:\ldclient\sdclient.exe<qt/> /p="http://172.16.1.1/landesk/files/osdrep.msi" /msi /N /An /Ac /g="{F238CE99-6614-4072-9D20-1D2FA7ED951A}""

    I'm not sure why the line says OK for an MSI failure code of  -1073741515. This is a weird code. It translates to Facility 0, error 309 which honestly doesn't really make sense but the issue is still obvious to the trained eye.

     

    I can tell you right off that you need to install the Agent on your Core Server because the Core doesn't have an agent by default and the PXE Rep requires an agent. I can tell this because when there is no Agent, a default agent path of "c:\ldclient" is used.

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • Correct Answers - 20 points
  • Helpful Answers - 10 points
LANDESK Community powered by Jive SBS® 4.5.7.1  |  Legal Notices  |  Privacy Policy  |  Icon 

TweeterOn Twitter  |  Icon FacebookOn Facebook © 2007 LANDESK Software