Skip navigation
1096 Views 5 Replies Latest reply: Feb 24, 2013 2:06 PM by MrGadget RSS
Apprentice 160 posts since
Mar 18, 2010

Has received 1 of 9 achievements.
Currently Being Moderated

Mar 20, 2012 3:07 PM

vPro/AMT Provisioning - Hello Packets

So, I have LANDesk working as a provisioning server for AMT.  I installed a GoDaddy certificate, setup the DNS alias, and I've got 140 systems showing up that have already been configured to work with AMT (1097 left to go).  So, how do I get the AMT system to throw out a Hello?  I've tried all of Intel's tools, and they've all bombed.  I tried the RCT.exe tool.  No luck.  I tried Activator.exe...no luck again.  I'm hitting a brick wall here.  How do I provision all of these systems without touching them?

  • MrGadget Specialist 409 posts since
    May 16, 2011

    Has received 6 of 9 achievements.
    Currently Being Moderated
    1. Apr 4, 2012 8:17 PM (in response to DanDinolfo)
    Re: vPro/AMT Provisioning - Hello Packets

    dan,

    sorry for the late reply, I did not see this before.

    My Landesk server is only provisioning 10 computers per day and I have 7500, at that rate it will take a year.

    Anyway I have Dells and from the factory the desktops provision without touching. The laptops seem to be more picky but they have a newer version of AMT.

    I've had to go in manually unprovision (Full) several to get them  to provision so I gues they automatically send out Hello packets.

    Wish I knew why its taking so long to provision.

  • macado Apprentice 207 posts since
    Dec 15, 2008

    Has received 1 of 9 achievements.
    Currently Being Moderated
    2. Apr 12, 2012 1:41 PM (in response to MrGadget)
    Re: vPro/AMT Provisioning - Hello Packets

    I have the same question.

     

    I thought you could use Intel's Activator tool to re-initiate HELLO packets to ProvisionServer but I havent got it working either.

  • MrGadget Specialist 409 posts since
    May 16, 2011

    Has received 6 of 9 achievements.
    Currently Being Moderated
    3. Apr 12, 2012 1:44 PM (in response to macado)
    Re: vPro/AMT Provisioning - Hello Packets

    macado,

    Tryed that but didn't work for me either.

  • WinXPert Apprentice 17 posts since
    Jun 26, 2008

    Has received 2 of 9 achievements.
    Currently Being Moderated
    4. Apr 24, 2012 11:38 AM (in response to DanDinolfo)
    Re: vPro/AMT Provisioning - Hello Packets

    The easiest way to get the machines provisioned is by redeploying the agent again.  This was suggested by Support and it does work.  It's not my ideal method.

  • MrGadget Specialist 409 posts since
    May 16, 2011

    Has received 6 of 9 achievements.
    Currently Being Moderated
    5. Feb 24, 2013 2:06 PM (in response to WinXPert)
    Re: vPro/AMT Provisioning - Hello Packets

    Matt

    I tryed your method of redeploying the agent and it did nothing for me.

     

    However I found a way to provision without touching another way as long as you have the certificate installed in Landesk core server for provisioning. I am attaching the activator utility in zip file.

     

    Unzip the activator utility to where you keep your packages,

     

    In the console select New Distribution Package, then select Executible package.

     

    Name the package. Example Vpro Activator    Choose the activator.exe as your Primary file.

     

    In the install/uninstall options at the bottom put the following on the line. Note; Coreserver is the name of Your coreserver, 

    /s http://coreserver/landesk/managementsuite/core/core.anonymous /h          

     

    Under additional files add the 4 files included with activator.exe but don't include it here.

     

    I run the package delivery method as a PUSH  Download from Source

     

    NOTE: the exit code is a 7 so with the default exit codes it shows as failed. You can add the exit code of 7 in  your package as a success and then it will show as sucessfull.

     

    Check the amt logs in the core server and you'll see it succeded. 

     

    One last note: I've had some succeed but if you check the inventory under AMT  Provisioned it would show as 0 (indicating not provisioned) this is false. I've had to do several different things to get this to show as a 1

    Method 1 Delete the computer from the Landesk console, remote desktop in and run the inventory so it shows back in the console. (one computer I had to do this twice to get a 1 to show) Sometimes this method didn't work.

     

    Method 2 right click on computer select vpro options and select show summary. Wait 5 to 6 minutes for it to return a window.

     

    These 2 methods have also worked when a computer was provisioned but Vpro power off, power on and reboot wouldn't work.

     

    I have only one problem now if anyone can help with it. I have to run this  package on computers that are on cause using the delivery method of PUSH  with Multicast with Wake On Lan keeps failing at computer didn't respond or was off or something like that. Its like its trying to start the process before the Domain Rep wakes it up.

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (1)

Legend

  • Correct Answers - 20 points
  • Helpful Answers - 10 points
LANDESK Community powered by Jive SBS® 4.5.7.1  |  Legal Notices  |  Privacy Policy  |  Icon 

TweeterOn Twitter  |  Icon FacebookOn Facebook © 2007 LANDESK Software